Het belang van de accountant in de coronacrisis

We leven in bijzondere (economische) tijden. De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de kredietwaardigheid van debiteuren en de kaspositie van bedrijven. Voor accountantskantoren is nu hét moment om een flinke slag te maken in proactief advies. Payt, de meest complete software op het gebied van debiteurenbeheer, biedt inzicht en zorgt ervoor dat de kaspositie van u en uw klanten aanzienlijk verbeterd.

Het belang van de accountant in de coronacrisis We leven in bijzondere (economische) tijden. De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de kredietwaardigheid van debiteuren en de kaspositie van bedrijven. Voor accountantskantoren is nu hét moment om een flinke slag te maken in proactief advies. Payt, de meest complete software op het gebied van debiteurenbeheer, biedt inzicht en zorgt ervoor dat de kaspositie van u en uw klanten aanzienlijk verbeterd. De accountant als co-driver van de ondernemer Juist in deze tijden is het belangrijk om als accountant de rol van adviseur aan te nemen, omdat hier volop behoefte aan is. Vragen spelen op. “Wat gebeurt er met mijn bedrijf als de steunpakketten van de overheid ophouden”? “Wat kan ik doen als het betaalgedrag van mijn debiteuren verslechtert”? U heeft volledig zicht op de financiële situatie van uw klant en u kunt het verschil maken door inzicht en advies te geven. U bent als accountant de co-driver van de ondernemer. De cashflow en liquiditeit op peil met de software van Payt “De eerste stap is om zo snel mogelijk te signaleren welke debiteuren in de problemen zullen komen. Dit creëert tijd om hierop te anticiperen”, aldus Sander Kamstra, directielid bij Payt. Payt biedt een overzichtelijk dashboard, gevoed door data vanuit de boekhouding en verrijkt met informatie van derde partijen. Een goed voorbeeld hiervan is de risicoscore waarbij Payt gebruik maakt van een koppeling met Graydon. “Wanneer de kredietwaardigheid van uw debiteuren verandert, krijgt u hier een melding van in Payt en kunt u veel korter op de bal zitten”, geeft Kamstra aan. Hier kunt u het communicatieplatform van Payt slim voor inzetten. U kunt gericht aandacht geven aan klanten die het op dat moment nodig hebben om tot snellere betalingen te komen.

“We noemen het zelf factoring 2.0 omdat de facturen niet uit handen gegeven worden. De bank kijkt gewoon mee.”

Sander Kamstra, directielid bij Payt

“Ook onze klanten geven zonder uitzondering aan dat hun cashflow aanzienlijk is verbeterd.”

Manfred van der Hart, finance director van Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland

Een andere optie om de liquiditeit op peil te houden is het tijdig organiseren van financieringsruimte. Flexibel krediet dat u kunt opnemen als u het nodig heeft. Payt en ABN AMRO-dochter New10 hebben voor ondernemers een zeer interessante oplossing voor het voorfinancieren van openstaande facturen, gebaseerd op alle beschikbare creditmanagementinformatie. Financiering binnen één dag en tegen een aantrekkelijke rente. “We noemen het zelf factoring 2.0 omdat de facturen niet uit handen gegeven worden. De bank kijkt gewoon mee”, aldus Kamstra. Koppeling met Twinfield Payt is eenvoudig te koppelen met meer dan 600 boekhoudpakketten, onder andere Twinfield Boekhouden. Ook Twinfield heeft te maken met openstaande posten. “Het gebruik van de software van Payt vult onze eigen boekhoudsoftware mooi aan. We hebben onze openstaande posten flink kunnen verlagen. Ook onze klanten geven zonder uitzondering aan dat hun cashflow aanzienlijk is verbeterd”, aldus Manfred van der Hart, finance director van Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland. “Payt zorgt voor grip op het debiteurenbeheer”, bevestigt Kamstra. Honderden accountants gebruiken Payt Steeds meer accountants gebruiken Payt voor hun eigen administratie. De businesscase is snel gemaakt. Gemiddeld halveert het aantal uren voor debiteurenbeheer en daalt het openstaande saldo met 30%. Een toegevoegde waarde voor uw accountantskantoor en effectieve software voor toekomstgericht advies aan uw klanten.