Accountants ontdekken voordelen ‘open banking’-diensten

In het Europese bankenlandschap is een stille revolutie gaande. In een snel veranderend ecosysteem veranderen banken van gesloten bastions naar open platformen, met daarin een sleutelrol voor API’s (Application Programming Interface). Deze API’s zijn de digitale toegangspoorten tot de data en diensten van een bedrijf.

Via de API’s van banken krijgen ondernemers, zoals accountants, toegang tot betaalgegevens van hun klanten, mits deze daar toestemming voor hebben gegeven. Zo wordt het mogelijk om veilig en met wederzijdse toestemming innovatieve diensten en producten aan te bieden. De algemene verwachting is dat we met deze ontwikkelingen op het gebied van open banking nog maar aan het begin staan van een evolutie in de financiële wereld, en vooral in het bankenlandschap. Yolt Technology Services (YTS) was de eerste speler die met succes een open banking API-call tot stand bracht in 2018. YTS stelt haar open-bankingexpertise beschikbaar aan accountants, financiële dienstverleners en techbedrijven. Dit doet YTS door middel van een veilige API waarmee het AIS- en PIS-verbindingen maakt, beheert en onderhoudt. Als praktisch voorbeeld: de Account Information Services (AIS) van YTS zorgen ervoor dat gebruikers zoals accountants, boekhouders of vermogensbeheerders, niet meer steeds de MT-940 of CSV-bestanden van hun bank hoeven te downloaden en te uploaden. Dit bespaart gebruikers tijd en geld en verbetert de nauwkeurigheid van het proces. Samenwerking met Jortt (Zilverline) Eerder dit jaar sloot YTS een samenwerkingsovereenkomst met boekhoudprogramma Jortt, een gebruiksvriendelijk digitaal boekhoudpakket ontwikkeld door softwareontwikkelingsbedrijf Zilverline. Dankzij deze samenwerking hebben de 40.000 gebruikers van Jortt real-time inzicht in hun bedrijfsfinanciën. YTS levert hiervoor de benodigde API-technologie conform PSD2. Evenals voor boekhouders, kan YTS ook de benodigde API-technologie leveren die accountants in staat stelt om hun werk sneller, veiliger en efficiënter te doen. Het doel van YTS is om steeds meer bedrijven kennis te laten maken met de mogelijkheden van open-bankingtechnologie en de impact die dit kan hebben op de efficiency, het verlagen van kosten en het verbeteren van de front-end gebruikerservaring. YTS stelt haar expertise ook beschikbaar aan accountants die de voordelen van open banking willen omarmen; zij vinden in YTS een robuuste innovatiepartner.

Lees het whitepaper dat de toegevoegde waarde van open banking beschrijft (Engelstalig): Download het gratis whitepaper: ‘Unlock the value of open banking’