ADVERTORIAL

Een werkgever over de salariskoppeling van a.s.r.

Met de salariskoppeling van a.s.r. is het mogelijk om een salarispakket te koppelen aan onze verzekeringsadministratie. Wijzigingen van medewerkersgegevens en in- en uitdiensttredingen worden automatisch vanuit het salarispakket van de werkgever in het administratiepakket van a.s.r. gezet. Dit is een extra dienst bij onze verzuim- en WIA-verzekeringen.

Erik de Jonge is directiesecretaris bij Gevangenenzorg Nederland, een stichting die (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun familie de helpende hand biedt om samen te werken aan herstel. Gevangenenzorg heeft ongeveer veertig medewerkers in dienst en Erik is onder andere verantwoordelijk voor het personeel en de financiën. Erik vertelt over zijn ervaring met onze salariskoppeling.

Hoe is de salariskoppeling bij u onder de aandacht gekomen?

“Via jullie periodieke nieuwsbrief werd ik hiervan op de hoogte gesteld, en toen dacht ik dit lijkt me wel wat.”

Grote voordelen van de salariskoppeling

Wat zijn de grootste voordelen van onze salariskoppeling? Erik noemt er vier:

  1. “Met de salariskoppeling staan onze medewerkers altijd correct en realtime in jullie verzekeringsadministratie. Daar ben ik heel blij mee.”
  2. “Je zit niet meer met hele grote en onverwachte naverrekeningen. In het verleden vonden deze ongeveer één keer per half jaar plaats en kwam ik nog weleens voor verrassingen te staan. De salariskoppeling neemt deze zorg weg.”
  3. “Het aansluitproces verloopt heel soepel. Ik heb de koppeling aangevraagd en aangegeven wie onze salarisverwerker is. Toen ben ik geïnformeerd door a.s.r. over de status van het aanvraagproces en heb ik de salarisverwerker op de hoogte gebracht. Ik kreeg al snel bericht dat ik was aangesloten, meer heb ik er niet van meegekregen. Een soepel proces dat snel voor elkaar was.”
  4. “Soms zie je weleens iets over het hoofd. Als iemand in- of uit dienst gaat dan gaat dat meestal wel goed. Kleinere wijzigingen, als iemand een paar uur meer of minder gaat werken bijvoorbeeld, worden echter niet altijd meegenomen in de verzekeringsadministratie. In ons salarispakket kan ik aangeven dat een medewerker de komende twee maanden, drie uur meer gaat werken per week. Na die twee maanden wordt het dan automatisch uitgezet. Dit ook nog in de verzekeringsadministratie zetten kost veel tijd. Maar de salariskoppeling lost dat probleem op.”

“Ik vind de salariskoppeling echt een pré. Je bent gewoon in één keer klaar als je salarisadministratie op orde is.’’

Erik de Jonge, directiesecretaris gevangenenzorg

Tijdsbesparing voor de werkgever/salarisverwerker

Erik vertelt over de situatie voor- en nadat hij gebruik maakte van de salariskoppeling. “Voorheen moest ik echt alle NAW-gegevens en salarisgegevens van medewerkers apart invoeren in het systeem van de verzekeraar. Als er een wijziging was in het medewerkersbestand moest dat op tijd aan jullie worden doorgegeven. Dat hoef ik nu niet meer te doen, want dat gebeurt automatisch bij de salarisverwerking. Om een voorbeeld te geven: Zes jaar geleden hadden wij twintig medewerkers in dienst en hooguit vijf mutaties per jaar. Maar de laatste twee jaar hebben we heel veel wisselingen in personeel gehad. Ook gaan medewerkers soms een paar uur meer of minder werken. Vooral dat soort kleine wijzigingen doorgeven kost ongelofelijk veel tijd en daarbij worden makkelijker fouten maakt. Maar met de salariskoppeling ben ik in één keer klaar. Als ik een wijziging in het salarispakket heb doorgevoerd, dan wordt dit automatisch doorgegeven aan a.s.r. Dat is echt ideaal.”

Procesbeschrijving van de salariskoppeling

“Ik voer in principe alle mutaties door in het salarispakket, in ons geval is dat AFAS. Op het moment dat het salaris uitbetaald wordt, geef ik bij de salarisverwerker aan dat alle mutaties verwerkt zijn en licht ik hem of haar in over eventuele bijzonderheden. De salarisverwerker checkt dat. Daarnaast wordt er intern ook nog een controle uitgevoerd. Als iedereen akkoord is wordt er een bestand met de salarissen gemaakt. Dat wordt vervolgens weer door middel van jullie koppeling uitgelezen in de verzekeringsadministratie.”

Nieuwsgierig naar de salariskoppeling van a.s.r.?

Ben je nou nieuwsgierig geworden naar de salariskoppeling van a.s.r.? Klik dan op de button.