ADVERTORIAL

De accountant als copiloot Zo wordt u strategisch partner van uw cliënt

Als accountant fungeert u steeds vaker als copiloot voor uw cliënt. U bent een strategisch adviseur die meekijkt over de schouder van de ondernemer en helpt het bedrijf zo succesvol vooruit.

De wereld waarin bedrijven opereren is turbulenter dan ooit. De wet- en regelgeving kan van het ene op het andere moment veranderen. Ook economische ontwikkelingen kunnen wereldwijd en lokaal een flinke impact hebben. Bovendien zetten innovatieve businessmodellen traditionele markten op hun kop. Tijdig bijsturen is dus het devies. Daarbij is het echter wel belangrijk om de juiste strategie te volgen. Om die uit te stippelen, hebben ondernemers relevante en actuele stuurinformatie nodig. Dat is waar u als accountant in beeld komt door constant mee te kijken en data in relevante stuurinformatie te vertalen. U fungeert als copiloot voor de ondernemer.

Waarom copiloot?

Wat de accountant voor de ondernemer betekent, is ergens te vergelijken met de rol van de copiloot in de cockpit. De piloot is eindverantwoordelijk voor de vlucht. Dat is natuurlijk de rol van de ondernemer zelf. Maar ook de copiloot heeft een belangrijke rol en kijkt constant mee met de piloot, om in te grijpen indien nodig. Als accountant kijkt u mee over de schouder van uw cliënt. Uw rol is daarbij het verzorgen van alle stuurinformatie waarmee de ondernemer weloverwogen beslissingen kan nemen. U managet de onderneming als het ware mee.

Whitepaper

In de whitepaper: De accountant als copiloot, staat hoe u strategisch partner van uw cliënt kunt worden. Daarbij wordt uitgegaan van de volgende opzet:

1. De toegevoegde waarde van een copiloot 2. In 8 stappen van stuurinformatie naar sturing 3. De instrumenten van een copiloot 4. Bestemmingen die u als copiloot bereikt

Lees verder in de gratis whitepaper!