“Een klein kantoor als dat van ons gaat het niet redden met al die mappen. Daarom zetten wij in op digitalisering.”

Interview met Prediep Jawalapersad AA, partner bij JPM-Online en Novak-lid

Door: de redactie

Zonder digitalisering, geen JPM-Online. Want de oprichters van dit mkb-accountantskantoor, Prediep Jawalapersad AA en Marty van Bijsterveld, hebben de huidige digitale mogelijkheden centraal gesteld in het vormgeven van hun gezamenlijke onderneming. “Digitalisering heeft onze samenwerking echt een impuls gegeven. Om winstgevend te kunnen zijn op de korte en lange termijn bundelen we niet alleen onze expertises, maar investeren we flink in online dienstverlening. Een toekomst vol kansen, daar krijg ik energie van,” vertelt Prediep.

Elkaar versterken

Prediep is al ruim 20 jaar accountant en helpt met zijn kennis, ervaring en bevoegdheden het kantoor te groeien van administratiekantoor naar een volwaardig mkb-accountantskantoor. Hoewel Prediep en Marty elkaar al vele jaren kennen, schudden ze elkaar eind 2018 de hand om samen verder te gaan. “We kunnen elkaar echt versterken,” vertelt Prediep. “De wat meer standaardwerkzaamheden, zoals jaarrekeningen en aangiftes, willen we met behulp van een goed op elkaar ingespeeld team én de huidige digitale mogelijkheden snel en tegen een concurrerende prijs aanbieden. Zo kunnen we meer tijd besteden aan het adviseren van onze ondernemers. We maken gebruik van Exact online en stimuleren onze klanten om stukken zoveel mogelijk digitaal te gaan aanleveren. Zo kunnen wij tijdig verwerken, real time inzichten bieden en goed onderbouwd een adviesgesprek met ze voeren. We zijn er nog niet, maar de reacties van zowel ons team als de klanten zijn positief. En dat geeft mij weer energie, ik zie een toekomst vol kansen”.

Flink aanpoten

Prediep vervolgt: “Het is zeker aanpoten, want zowel het team als onze klanten moeten wennen aan deze nieuwe manier van werken. Maar we zijn eerlijk gezegd een te klein kantoor om nog met mappen te kunnen werken. We blijven onze klanten centraal stellen, maar gaan ze steeds meer voorzien van informatie op een digitaal toegankelijke en realtime manier. Dat is een van de redenen dat we volop inzetten op die digitaliseringsslag. Tegelijkertijd gaan we onze branchekennis optimaal benutten. Die kennis hebben we door jarenlange ervaring opgebouwd en gaat ons helpen een onderscheidende propositie te bieden. Persoonlijk haal ik een kick uit het adviseren van klanten op het gebied van financiële planning. Daarmee creëer je echt meerwaarde voor een ondernemer, door ze inzichten te geven die ze eerder niet hadden en die vertrouwen geven. Die adviserende rol past ook goed bij het mkb-accountantskantoor van nu.”

Novak helpt mee

Het aanbod van Novak voor kleine kantoren is een van de redenen dat JPM-Online zich bij Novak heeft aangesloten. “Het is voor ons als klein kantoor een uitdaging om bij te blijven op het gebied van wet- en regelgeving. De tijd die je daaraan besteedt, gaat ten koste van de inzet die je aan je klanten kunt bieden. Dan is het fijn dat je hierin ontzorgd kunt worden. Zo maken we regelmatig gebruik van de Novak DIRECT helpdesk waar we terecht kunnen met uiteenlopende vragen. Ook heeft Novak-accountant Bouwe Algra bij ons een eerste kwaliteitsreview uitgevoerd. Op afstand vanwege de coronacrisis, maar dat ging prima. Via Visionplanner en Microsoft Teams heeft Bouwe zijn bevindingen met ons als team kunnen bespreken en hebben we een aantal verbeterpunten vastgesteld. Novak helpt ons om als nieuwe onderneming, gebouwd op bestaande fundamenten, te kunnen versnellen. Hun dienstverlening is toegespitst op de grootte van ons kantoor en onze ambities en groeit vast en zeker met ons mee”, besluit Prediep.

KANTOOR: JPM-Online MEDEWERKERS: 4 KLANTENKRING: divers, van zorg tot bloementeelt