Met hoeveel ambitie komt u naar
de Dag van de mkb-accountant?

Als het aan Ben Tiggelaar ligt, een van onze topsprekers dit jaar, denkt u nu alvast na over hoe uw ondernemerschap er over vijf jaar uitziet. Hij vraagt zich in dit magazine af waar u van droomt. Onze ambitie met ons jaarlijkse evenement is in ieder geval om u weer op een ontspannen manier te laten inspireren en informeren rondom de thema’s vakkennis, klantkennis en zelfkennis.


Ons programma kent dit jaar weer uiteenlopende sprekers. Onder leiding van dagvoorzitter Pieter de Rijk geven we plenair het podium aan Ben Tiggelaar (gedragswetenschapper en bestsellerauteur), Hans Biesheuvel (co-founder ONL voor ondernemers), Menno Snel (staatssecretaris van Financiën) en Kim Jansen (sociaal psycholoog). Daarna kunt u kiezen uit diverse deelsessies van Geert Dreschler (MKB Accountants), Sylvester Schenk (RB), Carel Verdiesen (zelfstandig gevestigd accountant-administratieconsulent) en Margreeth Kloppenburg (expert professionele integriteit).


Sylvester Schenk heeft zich voor dit Accountantsmagazine alvast uitgeleefd op het onderwerp fiscale activiteiten. Hij vraagt zich af waarom hij zo nodig zijn brood moest gaan verdienen in “zulks een sleets vak als de fiscaliteit, waar wetten en wetsvoorstellen meestal de houdbaarheid hebben van een sneeuwbal in de hel”. U leest het antwoord elders in het magazine. Overigens belooft hij u dat, “hoewel zijn sessie niet noodzakelijkerwijs tot vreugde stemmend zal zijn”, er zeker wel gelachen gaat worden.


Ook als het aan Margreeth Kloppenburg ligt, kunt u een flinke dosis humor verwachten tijdens haar sessie. Haar verfrissende en scherpe spreekstijl uit zich ook in het interview dat ze gaf voor dit magazine. Ze signaleert een duidelijk verschil tussen hoe de gevestigde orde en de jongere generatie accountants zich uitlaten over beroepseer en integriteit. Ze mist actieve betrokkenheid, maar hoopt deze tijdens haar sessie bij u allen aan te kunnen wakkeren. Komt allen en laat uw stem horen!


Deze oproep doe ik ook aan alle jonge mkb-accountants van Nederland. Want wat betekent het voor u om in deze tijd accountant te zijn? Herkent u zich in het verhaal van jonge accountants als Edwin Zeeman AA en Cas Stevens AA van IFAA Accountants en Belastingadviseurs? Zij vertellen in dit magazine over hun kantoor (“hier vind je geen saaie mensen”) en hoe ze aankijken tegen het accountancyberoep (“er mag wel meer aandacht zijn voor de menselijke kant”). En bij dat laatste sluit ik mij graag aan. We besteden er tijdens de Dag van de mkb-accountant veel aandacht aan, zelfkennis is een van onze drie pijlers.


Kortom, laat u inspireren door onze topsprekers, ontmoet vakgenoten onder het genot van een uitgebreide lunch en maak kennis met maar liefst 17 leveranciers die het werken in de accountancy makkelijker en leuker maken. Ik zie u graag op 12 december in Nieuwegein!