“Het tempo waarin we leveren en de
rijkheid aan functionaliteiten is ongeëvenaard in de huidige markt”

Van de redactie

Sinds mei van dit jaar is Herman de Jonge CEO bij Unit 4 Bedrijfssoftware en verantwoordelijk voor accountancy-, MKB-, financiële intermediairs- en salarismarkt in de Benelux. Hij is terug van weggeweest, dus tijd om even bij te praten.

U bent weer terug op het oude nest.
Wat zijn uw plannen voor de komende tijd?

“Het is bijzonder leuk om weer terug te zijn! We hebben een mooie uitgangspositie om onze klanten (accountants, administratiekantoren, belastingadviseurs, financieel intermediairs en het bedrijfsleven) te helpen met datgene wat voor hen belangrijk is: een toekomstbestendige onderneming runnen. Om deze klantgroepen nog beter te ondersteunen, heb ik bij mijn terugkomst direct een strategie en doelstellingen gelanceerd voor de aankomende tijd. Zo hebben we afgelopen zomer klantenteams opgezet, nieuwe partnerships gesloten, zijn we nadrukkelijker aanwezig in de markt met als voorbeeld onze Accountancy & Personeel en Salaris Tournee”.

“We verwachten dat we met Accountancy Gemak kantoren een sterke impuls kunnen geven op het gebied van efficiëntie, informatie en persoonlijke interactie”

De beweging naar de cloud is een grote stap.
Hoe ziet u dat voor zich?

“Dat is zeker een grote stap, daarom doen we dat ook stapsgewijs. Hierdoor kunnen onze klanten zelf het tempo bepalen waarin ze hier gebruik van maken. Momenteel werken we aan het online alternatief van Unit4 Audition en Unit 4 Auditor. Deze lanceren we op het platform Accountancy Gemak. Hierin staan drie oplossingen centraal: 1. Fiscaal gemak, 2. Rapportage Gemak (voorheen Audition) en 3. Auditor (online alternatief). Ook hebben we Multivers vorig jaar naar de cloud gebracht, Multivers Web. Dankzij input van onze gebruikers (ondernemers en kantoren) en uit eigen onderzoek zetten we continu relevante informatie om in nieuwe functionaliteiten en/of diensten. Elke drie weken brengen we een solide release uit die onze klanten weer extra functionaliteiten geeft. Ik durf te stellen dat het tempo waarin we leveren en de rijkheid aan functionaliteiten ongeëvenaard is in de huidige Nederlandse softwaremarkt. We doen dit om een grote bijdrage te kunnen leveren aan het succes van onze klanten”.

Unit4 heeft fiscaal gemak overgenomen en op basis daarvan Accountancy Gemak geïntroduceerd. Wat zijn jullie verwachtingen van deze ontwikkeling?

“Binnen Unit4 Bedrijfssoftware zeggen wij dat we onze familie uitgebreid hebben. Dat lijkt een detail, maar het is kenmerkend voor onze cultuur en drive. Wij zetten in op sterke teams met een hoog leervermogen die plezier hebben om goede software naar de markt te brengen. Software waar klanten direct profijt van hebben. We verwachten dat we met Accountancy Gemak een sterke impuls kunnen geven aan de kantoren die deze software gaan inzetten op het gebied van efficiëntie, informatie en persoonlijke interactie. En dat alles in combinatie met bewezen hoge beschikbaarheid, veiligheid en performance. Het geeft kantoren de mogelijkheid om daadwerkelijk (prijs)concurrerender te gaan werken, een nog sterkere band met de klant op te bouwen en met meer plezier te werken”.

Novak en Unit4 werken samen met betrekking tot Unit4 Auditor. Hoe ziet u de ontwikkeling van Auditor en dan met name de stap naar de cloud?

“Het online alternatief voor Auditor zullen we naar de markt brengen binnen Accountancy Gemak. Hiermee kunnen we voldoen aan alle wensen en eisen die kantoren hebben rondom workflow, vastlegging, rapportage en compliance. Volgend jaar zullen we de markt hierover uitgebreid informeren. De inzichten die vakorganisaties zoals Novak ons geven zijn zeer waardevol en nemen we op in onze roadmap. Immers, ons doel is om kantoororganisaties succesvol te maken en daarin zien wij een gezamenlijke missie”.

En dit is vast nog niet alles?

“We zien dat de werelden van de accountant en ondernemer soms niet vanzelfsprekend synchroon lopen. Onze oplossingen kunnen hiertussen een brug slaan. Dit noemen we “Controlled Ondernemerschap”. Dit jaar hebben we de eerste stappen hiervan laten zien en het stimuleert ons enorm dat klanten en stakeholders zeer positief op onze acties reageren. Wij focussen ons nu op een perfecte uitvoering van onze strategie en blijven volgend jaar heel veel software en diensten naar de markt brengen. Zowel voor online als lokaal gebruik. We hebben een solide visie neergezet en zetten hoog in op het realiseren ervan. Er staat nog veel te gebeuren, dus stay tuned!”

Meer weten? Kijk op www.unit4bedrijfssoftware.nl