INTERVIEW

Leestijd: 1 minuut

De nieuwe PE-regeling


Martina Sarris, Novak DIRECT adviseur & docent

Op 1 januari 2021 ging de nieuwe PE-regeling in. Niet de 40 PE-punten, maar een persoonlijk PE-portfolio vormt nu de basis voor de ontwikkeling van accountants. De nadruk op het kwantitatieve aspect bij de puntenregeling, maakt daarbij plaats voor het kwalitatieve aspect in de nieuwe systematiek.

Novak wil accountants de zorg uit handen nemen bij hun PE-verplichting. Samen met Kriton bieden wij een handige online PE-tool aan, waarin het portfolio snel, eenvoudig en optimaal vastgelegd kan worden. Het jaarlijkse PE-portfolio bestaat uit een plan van aanpak en reflectie, en ziet er als volgt uit:

Plan van aanpak

  • Stap 1: Overzicht van de werkzaamheden die u uitvoert.
  • Stap 2: Leerdoelen voor het desbetreffende jaar.
  • Stap 3: Bepalen van PE-activiteiten die uw leerdoelen ondersteunen.

Reflectie:

  • Stap 4: Selectie van de leeractiviteiten waarmee u uw leerdoelen behaalt.
  • Stap 5: Reflectie op de leeractiviteiten.
“In de PE-tool kan het portfolio snel, eenvoudig en optimaal vastgelegd worden.”

DE NOVAK PE-COACH

Novak ondersteunt accountants in de volle breedte door middel van een PE-coach. Denk hierbij aan ondersteuning bij het formuleren van leerdoelen, het kiezen van bijpassende activiteiten, monitoren van de voortgang, meekijken met het invullen van het PE-portfolio en ondersteuning bij de jaarlijkse evaluatie en de PE-communicatie met de NBA.


Voor meer informatie: kijk op onze website. Uw portfolio samen doornemen? Neem contact op met Novak DIRECT. Of neem rechtstreeks contact op met Martina via: m.sarris@novak.nl.


Deel dit artikel met uw netwerk