INTERVIEW

Leestijd: 2 minuten

Vaktechnisch vragen beantwoorden, sparren en lesgeven: Accountant Martina Sarris versterkt het Novak DIRECT-team


Van de redactie

Martina Sarris gaat vanaf 1 juni 2021 kantoorleden van Novak vaktechnische ondersteuning bieden. Als accountant bij Novak beantwoordt zij via de servicedesk Novak DIRECT uiteenlopende vaktechnische vraagstukken. Ook zal zij zich bezig gaan houden met educatie en het begeleiden van accountants.

Wat is je professionele achtergrond?

“Ik heb een voorliefde voor alles wat met accountancy te maken heeft. Als openbaar accountant heb ik ruime ervaring opgedaan met controleopdrachten, samenstelwerkzaamheden, ICT en advisering aan het mkb. De afgelopen jaren heb ik gewerkt bij een middelgroot accountantskantoor, waar ik de accountants ondersteunde met dossierreviews en vaktechnische vragen. Naast mijn werkzaamheden als openbaar accountant, zet ik mij graag in voor de ontwikkeling van ons beroep. Dit doe ik o.a. door presentaties op onderwijsinstellingen en beurzen te geven over de toegevoegde waarde van accountant. Vanaf 2018 ben ik bestuurslid bij het NBA Stagebureau en vanaf 2021 vervul ik daar de rol van voorzitter. Ik ondersteun assistent-accountants op de kantoren bij hun praktijkstage. Regelmatig geef ik cursussen over regelgeving zoals WWFT, maar ook over communicatieve vaardigheden voor professionals. Het is daarbij belangrijk dat de theoretische opleiding goed aansluit op de praktijkopleiding, maar het allerbelangrijkste is dat de opleiding aansluit op de daadwerkelijke werkzaamheden van de (assistent-)accountants”.

Wat is je persoonlijke achtergrond?

Elk jaar stel ik voor mijzelf een persoonlijk (leer)doel, zoals bijvoorbeeld het behalen van mijn motorrijbewijs in 2017. Komend jaar wil ik met mijn vriend de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen. Mijn belangrijkste doel is een goede voorbereiding voor de tocht, het aangaan van nieuwe uitdagingen en het ontmoeten van nieuwe mensen. Na de lockdown hoop ik te kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Als voorbereiding op deze tocht wandel ik graag, dus ik ben altijd op zoek naar mooie wandelroutes”.

“Mijn belangrijkste doel is een goede voorbereiding voor de tocht, het aangaan van nieuwe uitdagingen en het ontmoeten van nieuwe mensen”.

Wat kunnen de Novak-leden van jou verwachten?

“Zoals gezegd houd ik mij bezig met uiteenlopende activiteiten en ook voor Novak zet ik mij op verschillende fronten in. Leden zullen mij tegenkomen bij Novak DIRECT en bij verschillende cursussen. Ook zal ik korte blogs schrijven over wet- en regelgeving. Bij VTO’s van Novak hoop ik discussies te mogen voeren met accountants, waarbij we van elkaar kunnen leren en adviezen kunnen uitwisselen. Op vrijdag blijf ik lesgeven in het theoretisch onderwijs. Door deze afwisseling van werkzaamheden blijf ik op de hoogte van de actualiteiten in de branche. Uiteindelijk wil ik eraan bijdragen dat accountants en medewerkers op de kantoren plezier houden in hun werk, en er waardering voor krijgen, en dat ze de ondernemers optimaal kunnen blijven bedienen”.

Tot slot, waar verwacht je veel vragen over te krijgen?

“Waar veel accountants mee (blijven) worstelen is efficiënte dossiervorming voor samenstelopdrachten, maar zeker ook voor de Overige Assurance opdrachten en opdrachten rondom corona. De regels voor de verklaringen rondom coronamaatregelen wijzigen regelmatig. Ook continuïteit is een belangrijk onderwerp voor komend jaar, dus ik verwacht daar ook veel vragen over”.

Wilt u nader kennismaken met Martina Sarris? Martina is te bereiken via het telefoonnummer van Novak DIRECT (085-0220150) of direct via: m.sarris@novak.nl. Dit nummer kunt u ook bellen voor vragen aan onze andere adviseurs over accountancy, pensioenen, HRM, financieringen, software en verzekeringen.


Deel dit artikel met uw netwerk