Visma.net Accountancy: game-changing cloudsoftware voor kantoren

In het midden- en kleinbedrijf willen ondernemers zich concentreren op hun core business. Voor kantoren een uitgelezen kans om hun waardepropositie te vergroten.

Visma.net Accountancy is specifiek ontwikkeld voor kantoren die op basis van standaardsoftware toch ‘maatwerk’ willen bieden. De software maakt het stukken eenvoudiger om samen te werken met uw klant, die in overleg met uw kantoor bepaalt welke diensten hij afneemt. Rapportages en dashboards bijvoorbeeld, die een scherp inzicht geven in prognose, realisatie en andere kpi’s. Maar ook uitgebreide data-analyse en branchespecifieke benchmarking zijn mogelijk omdat vormen van business intelligence zijn ingebouwd. Financiële gegevens kunnen worden gecombineerd met niet-financiële informatie. Geheel geautomatiseerd kan Visma.net Accountancy grote hoeveelheden financiële data online verwerken. De oplossing is volledig ontwikkeld volgens het principe van de ‘automated’ accountant. Dit betekent handmatige processen minimaliseren door ingebouwde workflows.

image

Controllersrol

Ook andere onderdelen van de financiële administratie kunnen door de accountant als dienst worden aangeboden binnen het platform. Zo kan hij een deel van de controllersrol van de ondernemer overnemen. Het kantoor schuift als het ware de organisatie in en wordt onderdeel van de administratie van de klant. Een prima model voor de accountant om voor middelgrote mkb-ondernemingen, net te klein voor een fulltime administrateur/controller, een extra rol te vervullen.

Hogere lock-in van klanten

Met andere standaardoplossingen hebben kantoren vaak precies hetzelfde pakket als de concurrent twee straten verderop. Wil de klant overstappen naar een andere financiële dienstverlener, dan kan hij de data meekrijgen. Maar niet de specifieke inrichting, dashboards, analyses en sturingsinformatie. Die zijn intellectueel eigendom van het kantoor en de lock-in van klanten wordt daardoor veel hoger.

Als extra functionaliteit is er de mogelijkheid om administraties van complexe holdings eenvoudig in te richten. Binnen Visma.net Accountancy is de administratie van een complexe holdingstructuur eenvoudig in te richten in één administratie. Ook bij complexe structuren zijn er altijd realtime cijfers beschikbaar, omdat alle boekingen meteen automatisch zijn verwerkt.

Geen aparte modules

Visma-net Accountancy is een totaalplatform. Alle functionaliteit is standaard beschikbaar voor uw kantoor. De accountant heeft de tools in handen om op een onderscheidende manier samen te werken met zijn cliënt aan datgene wat hem echt interesseert: inzicht in de cijfers en zijn bedrijf. Zo ontstaat er een intensieve band en lock-in van cliënten en kan een kantoor echt meerwaarde bieden.