SAMENWERKING

SAMENWERKING

Samenwerking: Novak & Extendum

Novak en Extendum zijn beide een kennis- en adviescentrum voor mkb-accountantskantoren en hun klanten. Door de samenwerking kunnen de duizend kantoren die aangesloten zijn bij Novak en Extendum, gebruikmaken van de netwerken en expertise van beide organisaties.

Beide stichtingen ondersteunen mkb-accountantskantoren op het gebied van vaktechniek en kantoororganisatie. Dit varieert van vaktechnische vragen tot en met juridische ondersteuning bij tuchtrechtzaken. Novak en Extendum maken gebruik van elkaars capaciteit en/of expertise, zodat dit ten goede komt aan het mkb-accountantskantoor. Dit op basis van preferred suppliership.

Gezamenlijke agenda

Om mkb-kantoren te helpen met de uitdagingen in het vak hebben Extendum en Novak een gezamenlijke agenda opgesteld voor de volgende speerpunten:

  • Permanente educatie: Het gezamenlijk aanbieden van een pakket cursussen, dat aansluit op de opleidingsbehoeften van mkb-kantoren.
  • Horizontaal toezicht: Zowel Novak als Extendum heeft een HT-convenant met de Belastingdienst. In het kader van HT willen we de krachten bundelen, bijvoorbeeld op het gebied van voorlichting en afstemming met de Belastingdienst.
  • Continuïteit van ondernemingen: Continuïteit is in coronatijden van groot belang. Van het opstellen van goed onderbouwde financieringsplannen en advisering rondom bijzonder beheer, tot fusie- en overnamebegeleiding.
  • Personeelstekort: Goede medewerkers zijn schaars. Het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening, die inspeelt op het personeelstekort in accountancy, is daarom belangrijk. Denk aan het opleiden van zij-instromers en het bieden van tijdelijke ondersteuning.
  • Software en ICT: Samenwerken biedt de mogelijkheid om kantoren te helpen de juiste keuzes te maken t.a.v. software en ICT. Keuzes die passen bij de aard en omvang van het kantoor.

Dankzij de samenwerking met Extendum is ons huidige opleidingsaanbod nog breder geworden. Novak-leden profiteren ook van het Extendum-kortingstarief op cursussen.

Deel dit artikel met uw netwerk