INTERVIEW

Leestijd: 3 minuten

Sharon:

Het gezicht achter het Accountantsmagazine

INTERVIEW

Leestijd: 3 minuten

Sharon:

Het gezicht achter het Accountantsmagazine

Sharon Hotinga (31), werkt al drie jaar met veel plezier bij Novak. Ze is onder meer het gezicht achter het Accountantsmagazine, dat vier keer per jaar digitaal verschijnt. In haar vrije tijd is ze druk met yoga en gaat ze graag uit eten en op reis. In haar jeugd speelde Sharon theater, maar werd op latere leeftijd enthousiast van marketingcommunicatie. Sharon is bescheiden, maar gedreven. Haar ambitie spat ervan af als zij praat over haar functie: ‘‘Ik vind het leuk om mijn werk goed te doen. Dat neem ik heel serieus.’’

Vanaf het moment dat Sharon bij Novak begon klopte het voor haar, vertelt ze. “De organisatie past goed bij mij. Ik vind het fijn om in een klein team te werken, waarin we elkaar persoonlijk kennen en de lijnen kort zijn. Er is veel vertrouwen binnen de stichting. Ik heb een solofunctie en mijn eigen verantwoordelijkheden, maar werk ook samen met mensen waar ik op verschillende gebieden van kan leren.” En Sharon leert nog elke dag: “Ik ben geen accountant en ga ook niet doen alsof ik dat ben. Mijn collega’s ondersteunen mij daarom inhoudelijk, bijvoorbeeld als het om vaktechniek gaat. Op deze manier kan ik mijn expertise op het gebied van marketingcommunicatie het best inzetten en kunnen we elkaar versterken.”

Variërende werkzaamheden

“Ik ben iemand die op zoek is naar veel variatie, dus ik vind de combinatie van alle werkzaamheden erg leuk. Ik ben bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de website. Daarnaast breng ik wekelijks twee nieuwsbrieven uit voor de opleidingen en vaktechnische berichten. Ik ben ook betrokken bij het organiseren van online cursussen voor leden. Die afwisseling vind ik leuk en heb ik ook echt nodig. Het maken van het magazine staat bovenaan mijn lijst van favoriete werkzaamheden. Dat is iets waar ik gedurende het hele jaar aan werk.”

“Ik hoop echt dat we onze leden via het magazine bereiken.”

Accountantsmagazine

“Ik denk na over de inhoud van het blad en daar heb ik veel vrijheid in. Ik ben altijd druk met het benaderen van experts en het vergaren van content. Daarnaast hou ik veel platforms in de gaten. Wat speelt er nu in de markt? - Is een vraag die ik constant in mijn achterhoofd hou. Dat is een hele leuke uitdaging.” Sharon werkt daarbij samen met verschillende partijen. “Ik coördineer het proces met de tekstschrijver en de grafisch vormgever bij BADE creatieve communicatie. Ik ben altijd erg benieuwd naar het eindresultaat. Uiteindelijk komt het allemaal bij elkaar en wordt het één geheel. Dat is heel leuk om te zien en iets waar ik elke keer weer trots op ben.” “Er zijn meer dan zeshonderd kantoren aangesloten bij Novak. Ik hoop echt dat we deze leden via het magazine bereiken. We proberen kennis te verspreiden, ons opleidingsaanbod te presenteren en te laten zien waarin we begeleiding kunnen bieden. We zien dat sommige leden na het lezen van bepaalde artikelen contact met ons opnemen. Dat doet me goed.”

Evenementen

Sharon is ook verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen. “Het zou heel mooi zijn als we elkaar weer meer fysiek kunnen treffen. Bijeenkomsten zijn ontzettend leuk om te organiseren én om te beleven. Daar kijk ik echt naar uit! Ik regel alles tot in de puntjes voor de bezoekers, zoals bijvoorbeeld de cateraar en sprekers. Als het dan allemaal rond is en alle leden bij elkaar komen, is dat heel gaaf om mee te maken!”

Heeft u ideeën of feedback over het Accountantsmagazine? Sharon ontvangt het graag! Mail haar direct via s.hotinga@novak.nl

Deel dit artikel met uw netwerk